Asociația a fost fondată în noiembrie 2004 și înregistrată oficial în ianuarie 2005. În asociație s-au înscris 25 de membri, persoane din țară și din străinătate care au legatura cu lumea satului și cred în misiunea asociației. Majoritatea acţiunilor ASDR se bazează pe voluntariatul unor membri. Asociația își propune să găsească și să implementeze modalități de sprijinire a comunităților rurale, să promoveze valorile, tradițiile și frumusețile satului, să atragă în acțiunile asociației persoane provenite din mediul rural ("fii ai satului").
a) să identifice, să mediatizeze problemele populației rurale, să promoveze principiul șanselor egale și să lupte împotriva marginalizării populației din zonele rurale; b) să găsească resurse și să acceseze programe care se referă la zonele rurale pentru a contribui la ameliorarea calității vieții populației rurale; c) să stabilească parteneriate cu localități din UE și să faciliteze aplicarea celor mai bune practici pentru dezvoltarea rurală; d) să stimuleze si sa incurajeze actiunile populatiei rurale care contribuie la dezvoltare durabila, sa promoveze voluntariatul; e) să pună în evidență frumusețile și valorile satelor românești, să contribuie la păstrarea și valorificarea lor, să reînvie tradițiile specifice diverselor zone rurale; f) să informeze și să consilieze populația rurală în probleme diverse; g) să sprijine diversificarea activităților rurale și să promoveze antreprenoriatul.
Să găsească, să promoveze, să implementeze modalități de sprijinire a dezvoltării comunităților rurale, prin atragerea în acțiunile asociației a persoanelor provenite din mediul rural, sau care au legatură cu mediul rural. ASDR își propune să creeze o punte între cei rămași și cei plecați de la sat, pentru ca împreună sp realizeze schimbări pozitive în comunitățile rurale, păstrând totodată valorile, frumusețile, tradițiile satelor.
Copyright © 2018 ONG CLUJ. All Rights Reserved.
Powered by Digital Republic