Organizația Studenților din Universitatea Babeș-Bolyai (OSUBB)

Domeniu de Activitate: 
Educaţie
Descriere Detailata: 

Organizaţia Studenţilor din Universitatea "Babeş-Bolyai" (OSUBB) este singura organizaţie studenţească constituită legal la nivel de Universitate şi recunoscută de către forurile superioare ale UBB ca partener egal în luarea deciziilor. Privită din perspectiva competenţelor sale decizionale, OSUBB poate fi considerată ca reprezentând a 22-a facultate din Universitatea Babeş-Bolyai. OSUBB a fost infiinţată la 24 martie 1997 cu scopul principal de a reprezenta interesele comune ale studenţilor din Universitatea Babeş-Bolyai şi de a stimula participarea activă a acestora la actul educaţional şi la viaţă socială, economică şi culturală a studenţilor din Universitatea “Babeş-Bolyai”.
OSUBB a fost infiintata in data de 24 martie 1997, ca organizatie non-guvernamentala, constituita la nivel de Universitate, in scopul reprezentarii drepturilor si intereselor tuturor studentilor din UBB.
OSUBB este o organizatie non-profit, independenta financiar de alte organisme si care isi finanteaza proiectele prin contributia directa a partenerilor si a sponsorilor.
OSUBB este singura organizatie din Universitate care are contact cu studentii din toate facultatile din UBB, atat prin deschiderea oferita de accesul neconditionat in facultatile din UBB, cat si prin reteaua proprie de comunicare cu acesti studenti, prin intermediul grupurilor yahoo si al voluntarilor proveniti din toate facultatile din UBB.

Obiectivele Organizatiei: 

-Informarea studentilor asupra noilor directii din politicile educationale;
-Facilitarea accesului studentilor la informatii cultural- educationale;
-Sprijinirea ?studentilor cu potential de dezvoltare in ariile culturale, educationale si profesionale;
-Promovarea voluntariatului in mediul studentesc;
-Consolidarea unei retele de organizatii studentesti atat in Cluj- Napoca, in tara, cat si pe plan international ;
-Promovarea invatamantului centrat pe student;
Existam deci pentru a reprezenta studentii prin apararea drepturilor si intereselor acestora si pentru a stimula participarea lor la procesul educational si implicarea in viata social-culturala din Universitate. Privita din perspectiva competentelor sale decizionale, OSUBB poate fi considerata ca fiind a 22-a facultate din Universitatea Babes-Bolyai.

Scopul organizatiei: 

-

Adresa: 

str. Pastorului nr. 11, Cluj-Napoca, Cluj, Romania

Persoană de contact : 
-
Număr de telefon: 
0746 668 540
Website: 
www.osubb.ro
Email: 
Office@OSUBB.ro
Fax: 
-