ITMR

Domeniu de Activitate: 
Educaţie
Descriere Detailata: 

Suntem un grup de tineri creativi, mereu deschiși și orientați spre meritocrație. 

Iniţiativa Tinerilor pentru Modernizarea României (ITMR) este o asociatie nationala de tineret, înfiintata de un grup de studenti ai Facultatii de Studii Europene, Universitatea "Babes-Bolyai" Cluj-Napoca.

Procesul de înfiintare a ITMR începe cu zilele de 14 si 15 ianuarie 2010, atunci când au fost adoptate si autentificate Statutul si Actul Constitutiv ale asociatiei.

În luna februarie toate documentele legale au fost depuse la Judecatorie, iar decizia definitiva si irevocabila privind înfiintarea a sosit în luna martie.

În luna aprilie, au avut loc primele recrutări de membri la nivelul municipiului Cluj-Napoca, pentru constituirea conducerii viitoarei structuri nationale.

ITMR este o organizaţie non-guvernamentală şi apolitică iar în acest spirit susţinem şi promovăm activitatea Casei Regale a României, recunoscând rolul benefic pe care aceasta instituţie apolitică l-a avut şi îl are în societatea noastră.

„Copiii și tine­rii țării au astăzi o viață fără gra­nițe. În fața com­pu­te­re­lor sau călă­to­rind pe cinci con­ti­nente, fără niciun com­plex de infe­ri­o­ri­tate, ei sunt acea parte a Româ­niei care ne așază la nivel de ega­li­tate cu orice altă țară a lumii.”  (MS Regele Mihai I al României)
 

 

 

 

Obiectivele Organizatiei: 

Obiectivele ITMR sunt proiectele de tineret orientate către educație, cercetare, inițiative antreprenoriale, inițiative culturale:

-  Realizarea de proiecte benefice societății noastre;

- Încurajarea dezvoltării personale a tinerilor;

- Implicarea tinerilor; 

- Realizarea de parteneriale cu alte organizații;

- Cooperarea durabilă bazată pe respect mutual cu orice instituție care are scopul de a moderniza România.  

Scopul organizatiei: 

Misiunea noastră statutară este aceea de a contribui la procesul de modernizare a României, prin diferitele iniţiative locale, regionale sau naţionale ale tinerilor români. În acest sens, proiectele noastre acoperă mai multe aspecte ale statului şi societăţii româneşti, de la promovarea Romaniei în străinătate (programul Investiţia în România), la acţiuni punctuale de modernizare prin intermediul fondurilor structurale europene, şi până la proiecte de formare a unei noi mentalităţi în sectorul tânăr al societăţii, mentalitate orientată spre participare civică şi dezvoltare culturală. 

Principalele puncte cheie ale ITMR sunt: Educație, Tineret, Dezvoltare. Considerăm că România la fel ca orice societate a secolului XXI are nevoie de educație pentru a evolua, de tineri implicați și creativi pentru a pune în practică teoriile și de dezvoltare pentru a ține pasul schimbărilor acestui secol. 

 

Adresa: 

Strada Edgar Quinet 2, C-39, 400684, Cluj-Napoca 

Persoană de contact : 
Alexandru BOGDAN ( alexandru.bogdan@itmr.ro)
Număr de telefon: 
0755266307
Website: 
www.itmr.ro
Email: 
alexandru.bogdan@itmr.ro
Fax: 
-