"CLUB ROTARY CLUJ-NAPOCA PARC "

Domeniu de Activitate: 
Umanitar
Descriere Detailata: 

Rotary este o organizaţie mondială de oameni din viata profesională şi de afaceri. Oameni care îşi dedică viaţa serviciilor umanitare, oameni care sunt exemple atât în afaceri cât si în viata privata, oameni care încurajeaza, stimuleaza şi întretin bunavoinţa si întelegerea mondială.Cultivarea acestor idealuri se află în mâinile Cluburilor Rotary individuale, în care oameni cu aceste gânduri se întâlnesc pe un fond de prietenie. Reprezentanţii acestor idealuri, deci, sunt acele persoane individuale, bărbaţi şi femei ai Rotary, care demonstrează aceste principii şi idei Rotariene în aria lor de influenţă. În lume sunt aproximativ 1,2 milioane de Rotarieni, în mai mult de 29.000 de cluburi din 160 de țări.
Fundaţia Rotary este o corporaţie non-profit care suportă eforturile Rotary International către întelegere şi pace mondială, prin programe internaţionale de schimburi umanitare, educaţionale şi culturale. Programele Umanitare ale Fundaţiei finanţează proiectele internaţionale ale cluburilor şi districtelor Rotary, pentru îmbunatatirea calităţii vieţii, asigurând îngrijire medicală, apă curată, alimente, educaţie şi alte necesităţi primare esenţiale în dezvoltarea lumii. Unul dintre programele umanitare majore este PolioPlus, care se străduie să eradicheze virusul polio la nivel mondial, până în anul 2000. Prin Programele sale educaţionale Fundaţia acordă anual fonduri pentru aproape 1.200 de studenţi care studiază în strainatate. Sunt de asemenea acordate Granturi pentru profesori universitari care predau în ţări în curs de dezvoltare, pentru schimburi de experienţă în domeniul afacerilor şi al profesiilor. Foştii participanţi în programele Fundaţiei au posibilitatea să continue afilierea cu Rotary prin Fundaţia Alumni.

Obiectivele Organizatiei: 

-

Scopul organizatiei: 

Scopul Rotary constă în dorinţa de a ajuta (“A servi mai presus de sine”).
Rotary încearcă să atingă acest scop prin:
l. întreţinerea prieteniei ca pe o oportunitate de a-i ajuta pe ceilalţi;
2. aderarea nu doar la înalte şi etice principii în viaţa proprie şi în afaceri, ci şi recunoaşterea valorii fiecărei activitaţi care se dovedeşte folositoare umanitaţii;
3. întărirea şi stimularea activităţilor responsabile private, atât profesionale cât şi publice, pentru membrii Rotary;
4. cultivarea bunăvoinţei pentru întelegerea internaţională, cât şi a pacii omenirii, prin comunitatea mondială a profesiilor umane, unite prin dorinţa de a ajuta.

Adresa: 

"Str. Traian Mosoiu, nr.104
Cluj-Napoca, Cluj, Romania

Persoană de contact : 
-
Număr de telefon: 
-
Website: 
rotaractcluj@rotaractcluj.ro
Email: 
http://www.operaplaza.ro/
Fax: 
-