Centrul de Asistență Umanitară și Protecție Socială ȘANSE EGALE (CAUPS)

Domeniu de Activitate: 
Social
Descriere Detailata: 

Începând din 1990, un grup de persoane din Cluj Napoca, România s-a implicat într-o serie de activitãți prin care au asistat diferite categorii sociale dezavantajate: vârstnici, mame singure, șomeri, orfani și copii ai strãzii. Din 1998 grupul și-a concentrat atenția asupra problemelor înfruntate de femeile marginalizate social. În urma diversificãrii activitãților, a creșterii numãrului de beneficiari și a nevoilor acestora grupul a decis sã creeze o fundație: Centrul de Asistențã Umanitarã și Protecție Socialã Șanse Egale (CAUPS). În aprilie 2000 CAUPS a fost înregistrat ca organizație non-guvernamentalã și non-profit.

În primul an de activitate, CAUPS a beneficiat de un ajutor financiar din partea organizației internaționale Global Fund for Women. Acest ajutor a contribuit într-un mod semnificativ la dezvoltarea infrastructurii fundației și a fãcut posibilã realizarea în bune condiții a proiectului ,,Asistențã socialã și consiliere pentru mame singure- ASOC''.

Rezultatele obținute de fundație au condus la creșterea credibilitãții acesteia în rândul comunitãții.

Obiectivele Organizatiei: 

Creșterea calitãții vieții individuale și colective prin oferirea de servicii sociale de cea mai bună calitate;

Creșterea numãrului de voluntari prin implicare și responsabilitate civicã;

Reducerea numãrului de șomeri prin reinserție socialã;

Acoperirea segmentului în furnizarea de servicii sociale; devenind un actor principal în regiunea Nord-Vest a României.

Scopul organizatiei: 

Misiunea fundației CAUPS este sprijinirea persoanelor aflate în dificultate (vârstnici, femei, copii), promovarea dezvoltării sociale și economice durabile, îmbunătățirea calității vietii individuale și colective, protecția și conservarea habitatului natural.

Pledăm pentru oportunităti egale pentru femei și bărbați cu privire la drepturile și responsabilitățile acestora, accesul la resurse, la educație și la luarea deciziilor atât în familie cât și în viața socială și economică a țării.

Dorim, de asemenea, să facilitam schimbul de competențe, experiențe și idei, între grupurile care lucrează la promovarea rolului activ și echitabil al beneficiarilor în procesul de dezvoltare durabilă și în protecția și conservarea habitatului natural.

Adresa: 

400424- Cluj-Napoca, ROMANIA

Persoană de contact : 
-
Număr de telefon: 
004-0372-750506 004-0745-585059
Website: 
http://www.caups.ro/index.html
Email: 
contact@caups.ro
Fax: 
004-0372-750506 004-0364-815007