Asociația Little People România

Domeniu de Activitate: 
Social
Descriere Detailata: 

Asociaţia “Little People” a fost înfiinţată în anul 1994 în Ungaria şi şi-a început activitatea în Cluj-Napoca în 1996. Asociaţia se specializează în cursuri de instruire pentru un voluntariat eficient şi programe de reabilitare în cadrul instituţiilor clujene
Asociația Little People s-a născut din inițiativa fondatorilor Katie și Shajjad Rizvi în 1996 în Cluj Napoca din dorința de a oferi fiecărui copil și adolescent bolnav de cancer sprijinul de care are nevoie. În prezent asociația pune la dispoziția domeniului oncopediatric din România și Republica Moldova o serie de servicii de înaltă calitate, programe zilnice de suport psihosocial a pacienților, evenimente complexe pentru tinerii supraviețuitori de cancer, profesionalism în coordonarea voluntarilor, sprijin material al secțiilor din spital prin proiecte de renovare a camerelor de joacă, donare de aparatură medicală și achiziționarea medicamentelor greu accesibile, grijă și implicare constantă din partea unei echipe dedicate.

Obiectivele Organizatiei: 

-

Scopul organizatiei: 

Scopul asociaţiei „Little People” este de a reduce stresul şi anxietatea adolescenţilor şi familiilor acestora în cadrul instituţiilor colaboratoare, de a oferi un cadru de joacă adecvat şi sigur, de a susţine dezvoltarea emoţională, socială, psihică şi cognitivă a copiilor în contextul familial şi cultural potrivit vârstei, de a încuraja implicarea părinţilor în procesul de vindecare al copiilor şi de a acorda pacienţilor şi familiilor acestora resursele şi ajutorul umanitar necesar, toate acestea prin ergoterapie, kinetoterapie, pentru a ameliora starea de discomfort emoţional şi frică, lucru esenţial pentru dezvoltarea psihică a copiilor.
Misiunea organizației este îmbunătățirea calității vieții copiilor și tinerilor bolnavi de cancer, prin oferirea unui suport psihosocial pe toată perioada spitalizării și după finalizarea tratamentului, contribuind astfel semnificativ la rata de supraviețuire a acestui grup de bolnavi. În centrul universului Asociației Little People se află pacientul. Fiecare activitate planificată, fiecare tabără organizată și fiecare proiect scris situează pe primul loc pacientul și familia acestuia!
Asociația Little People este dedicată promisiunii de a nu expune un pacient sau un minor în situația de boală, durere sau într-o lumină negativă și de a nu folosi imagini ale suferinței umane cu scopul de strânge fonduri sau pentru a câștiga bani. În cazul în care pacienţii doresc să facem publice anumite poze (de exemplu în cazul întâlnirilor cu celebrităţi), acordul părinţilor este cerut în prealabil. 

Adresa: 

Sediul Principal: Cluj-Napoca, Str. Calea Mănăştur nr 42B
Cluj-Napoca, Institutul Oncologic ""Prof. Dr. Ion Chiricuţă"", str. Republicii, nr.34-36
Cluj-Napoca, Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii (Pediatrie 2), str. Crişan nr. 3-5

Persoană de contact : 
-
Număr de telefon: 
0754066440 0756 055 203 0756 055 203
Website: 
http://www.thelittlepeople.ro/
Email: 
-
Fax: 
-