ASOCIAȚIA CLUBUL MONARHIȘTILOR CLUJENI

Domeniu de Activitate: 
Cercetare
Descriere Detailata: 

“Clubul Monarhiştilor” este o coaliție informală alcătuită din mai multe organizații județene (ONG) ai cărei membri militează activ pentru schimbarea actualei forme de guvernământ în cea a monarhiei constituționale parlamentare. Mijloacele utilizate in acest scop respectă legile în vigoare, inclusiv prevederile textului actualei legi constituționale a țării. În acest sens, ”Clubul Monarhiștilor” admite că această schimbare ar putea avea loc pe baza validării deciziei majoritare exprimate de cetățenii cu drept de vot, în cadrul unui referendum cu această temă.
Organizațiile din componența rețelei ”Clubul Monarhiștilor” crează, individual sau în colaborare, manifestări sociale, culturale și mediatice. Scopul acestora este de a aduce în prim-plan și cu cât mai mare frecvență, acele informații privitoare la mai buna cunoaștere a istoriei şi tradiţiei Casei Regale a României, a rolului pe care monarhia l-a avut în edificarea României moderne. Sunt vizate, totodată, și acele informații și argumente pentru care alegerea formei de guvernământ a monarhei constituționale ar putea să influențeze viitorul generațiilor următoare.

Obiectivele Organizatiei: 

1. Conștientizarea comunității,în mod nediscriminatoriu, asupra rolului pe care Monarhia l-a avut în crearea României Moderne.

2. Desfășurarea unor activități de informare în ceea ce privește funcțiile pe care instituția Monarhiei constituționale le îndeplinește astăzi în societățile contemporane.

Scopul organizatiei: 

1. Organizarea de conferințe pe teme care țin de tradiția Dinastică a românilor, istoria Monarhiei în România, rolul Monarhiei în socitățile contemporane. 
2. Marcarea publică a unor evenimente importante pentru istoria Monarhiei și a Casei Regale Române.
3. Organizarea de acțiuni publice, convergente cu funcția socială a Instituției Monarhice Moderne și asumate ca atare și de către Casa Regală a României.
4. Practicarea unei conduite care să favorizeze o colaborare cât mai bună și eficientă cu asociațiile care și-au stabilit scopuri și obiective similare cu cele ale acestei Asociații.

Adresa: 

Str. H. Barbusse 44-46, Cluj-Napoca

Persoană de contact : 
Vasile Moraru
Număr de telefon: 
0748 830 343; 0728 332 406
Website: 
http://cluj.clubulmonarhistilor.ro; http://clubulmonarhistilor.ro
Email: 
cluj@clubulmonarhistilor.ro