81 de Acte de Violență pe zi în Școlile din România. PATRIR propune metode de prevenire și combatere!

În baza unui raport, realizat de Ministerul Educației Naționale, care vizează anul școlar 2011/2012, a reieșit că pe parcursul acestuia au fost raportate (oficial) 14.313 cazuri de violență, cu o medie de 80, 41 acte de violență raportate oficial pe zi. Acesta este principalul temei pe care PATRIR va desfășura în perioada iulie 2014 – aprilie 2016 proiectul Participarea la Luarea Deciziilor. Reducerea Violenței în Școli. Proiectul va fi implementat în parteneriat cu Nansen Dialoge Centre (Serbia) și Norwegian Peace Council și este finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.

 

 

Ținta principală a proiectului este aceea de a reduce nivelul de violență în rândul tinerilor – elevi cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani – prin îmbunătățirea politicilor de prevenție și combatere a acestor fenomene, existente în prezent la nivel local, în Cluj-Napoca. 

Prin acest proiect va fi mobilizat un grup de lucru multi-sectorial, format din 20 de persoane din Cluj-Napoca. Acestea, împreună cu echipa de proiect și experții externi, vor analiza fenomenul violenței școlare, vor organiza consultări publice și campanii de conștientizare pe această tematică și vor crea parteneriate inter-sectoriale. Acestea vor ajuta la îmbunătățirea politicilor locale de prevenire și combatere a violenței școlare, din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Cluj și al Primăriei Municipiului Cluj-Napoca.

Detalii despre proiect pot fi găsite și online la adresa: http://patrir.ro/depd-engagements/pdrvs sau pe pagina de Facebook la: www.facebook.com/PDRVS

Titlul complet al proiectului este: Participarea la luarea deciziilor: Reducerea violenței în rândul tinerilor prin îmbunătățirea politicilor de prevenire și combatere a violenței în școli la nivel local.  Proiectul nostru este susținut cu suma de 69 376, 80 Euro, prin granturile SSE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.

Institutul Român pentru Acțiune, Instruire și Cercetare în Domeniul Păcii – PATRIR este o asociație non-guvernamentală, non-profit, înființată la Cluj-Napoca în 2001 care lucrează la nivel local, național și internațional pentru construirea unei lumi în care conflictele sunt transformate în mod constructiv prin mijloace pașnice.

 

 

Mihai Pop

Coordonator Proiect 

Director DEPD – PATRIR

www.patrir.ro

www.facebook.com/PDRVS 

Str. Ion Ghica, nr.30, Cluj-Napoca

Tel: (+4)-0264-420298

Fax: (+4)-0264-420298

Mobil: (+4)-0723.629530

Pentru informații oficiale despre granturile SEE şi norvegiene accesaţi www.eeagrants.org

Pentru detalii despre Fondul ONG accesați: www.fondong.fdsc.ro